Design, duurzaamheid en Groene steden


Heel origineel heeft XD Apparel haar nieuwe jassen lijn genoemd naar groene steden. Hierbij heeft de European Green City Index als uitgangspunt gediend. Deze index meet hoe 30 hoofdsteden van 30 Europse landen presteren op het geied van duurzaamheid. De huidige ranking en meer informatie over deze index is te vinden op http://www.siemens.com/entry/cc/en/greencityindex.htm 

Groene steden

Zo is één van de jassen, een mooie gewatteerde jas, vernoemd naar Stockholm. In Stockholm is de uitstoot van broeikasgassen sinds 1990 met 25% gereduceerd. De Zweedse hoofdstad heeft het ambitieuze doel opgevat in 2050 volledig onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Volgens de European Green City Index is Stockholm de stad met het hoogste percentage schone voertuigen binnen Europa; 75% van het openbaar vervoer maakt hier gebruik van duurzame energie. Bovendien wees de index uit dat 68% van de inwoners op de fiets of te voet naar het werk gaat. Ook daarmee staat de stad op de eerste plaats. Overall staat Stockholm momenteel op de 2e plaats in de index. Opvallend is dat de eerste 3 plekken allemaal door Scandinavische hoofdsteden worden ingenomen, namelijk 1. Kopenhagen, 2. Stockholm en 3. Oslo. 

Polyester van gerecyclede petflessen 

XD Apparel is een duurzaam hoogwaardig kledingmerk, waar duurzaamheid centraal staat. Zoals XD zelf zegt ´het zit in ons DNA´. Zo is het polyester van de jassen lijn van XD gemaakt van gerecyclede petflessen en helpt op die manier afval te reduceren. Gerecycled polyester is  één van de duurzaamste vezels die momenteel  verkrijgbaar zijn en presteert goed. Zelfs in vergelijking met biologisch katoen. De stooffen die XD Apparel gebruikt zijn, waar mogelijk, gemaakt uit 100% gerecycled polyester en, wanneer dit niet mogelijk is, uit een mix van 50% gerecycled en 50% nieuw polyester.

bluesign® label

Alle materialen die XD Apparel gebruikt dragen het bluesign®-label. Het Bluesign® label wordt binnen de kledingbranche beschouwd als de beste garantie voor hoogwaardige kleding. Om het label te mogen dragen, moeten materialen voldoen aan de strikte milieu- en prestatienormen van het gespecialiseerde auditbedrijf. Daarbij is geen ruimte voor compromissen. Voor de certificering moeten de interne processen van alle leveranciers van componenten en ingrediënten, inclusief verfstoffen, voldoen aan deze normen. 

Met haar nieuwe lijn exclusieve jassen toont XD Apparel aan dat design en duurzaamheid heel goed samen gaan. 

 

 XD Apparel duurzame jassen